Over Luigi's in Harderwijk

Wie is Luigi's?

Het gezellige Luigi’s in Harderwijk wordt al ruim 24 jaar gerund door Truida en Johan de Vries. Gastvrijheid, verse, eerlijke gerechten en een warme, persoonlijke bediening: dat is Luigi’s.

Lunchen of dineren in Harderwijk

Luigi’s is een fijne plek in het hartje van de binnenstad van Harderwijk. Alle gerechten zijn huisgemaakt met verse lokale producten, tot aan het koekje bij de koffie toe. Onze knusse zaak is de perfecte plek voor een gezellige lunch, diner, borrel, besloten feest of zakelijke afspraak. We denken graag met je mee om van jullie feest, jubileum of receptie een onvergetelijke herinnering te maken.

Ons restaurant biedt plaats aan 65 gasten en het ruime terras op de Markt telt 90 stoelen. Feesten verzorgen wij graag voor groepen tot 120 personen. 

Rijksmonument met unieke sfeer

Het karakteristieke pand van Luigi’s ligt aan het historische marktplein en heeft een rijk verleden. Het oude woonhuis ademt geschiedenis door de originele details, zoals de oorspronkelijke bakstenen muur, de kroonlijst met consoles en schuiframen met vroeg 19e eeuws karakter. Niet voor niets staat het pand op de rijksmonumentenlijst. En daar zijn wij trots op, want het geeft ons restaurant een unieke sfeer waar je je thuis voelt.

Van woonhuis naar horeca

De rijke geschiedenis van ons bijzondere pand begint al in de 16e eeuw. Eeuwenlang wonen er families in: van kastelein tot koopman. Dat verandert wanneer Albert Heijn in 1964 eigenaar wordt. Al snel wordt de benedenverdieping gebruikt door snoepwinkel Jamin tot halverwege de jaren '80. En nu zijn wij de trotse eigenaren van dit stukje historische Harderwijk. 

Historisch marktplein

Het marktplein is een begrip en hoort bij een dagje Harderwijk. Hoewel het marktplein niet weg te denken is, hoorde het eens bij het Klooster van de Minnebroeders. In de 14e en 15e eeuw werd de markt het ‘plein van de Broederen’ of Breuren genoemd. Pas na bestrating, wordt het gebruikt als marktplein. En daar zijn wij blij mee. Proef de sfeer van onze gezellige binnenstad terwijl je geniet van een vers kopje koffie of heerlijke lunch op ons zonnige terras.